Paljon pahempi kuin Aku Ankka – sinisorsan paikka olisi oikeuspsykiatrisessa sairaalassa

Aku Ankka -sarjakuviin tulee varoitustekstit. Niissä huomautetaan, että vanhoissa sarjakuvissa saattaa olla rajua sarjakuvaväkivaltaa eivätkä ankat toki nykyään ”moiseen menoon sotkeutuisi”.

Eivätpä. Oikeiden ankkojen villi muoto sinisorsa on niin härski eläin, että ihmisenä sen paikka olisi oikeuspsykiatrisessa sairaalassa.

Äärimmäinen seksuaalinen kilpavarustelu on kehittänyt sinisorsauroksille korkkiruuvin muotoisen peniksen, joka on jopa 20 senttiä pitkä. Vastaavasti naaraan vagina kiertyy toiseen suuntaan eräänlaisena suojamekanismina.

Sinisorsien parittelu on nimittäin käytännössä joukkoraiskausta. Yhden naaraan kimpussa voi hääriä useampikin uros, ja toisinaan meno on niin brutaalia, että naaras hukkuu. Urokset nokkivat toisistaan irti höyheniä ja jopa nahanpaloja.

Sinisorsaa ei edes kiinnosta, onko sen partneri naaras, tai elossa ensinkään.

Rotterdamin luonnontieteellisen museon kuraattori todisti tapahtumaa, jossa sinisorsauros lensi museon ikkunaan ja kopsahti kuolleena maahan. Viereen pölähti pian toinen uros, joka ryhtyi parittelemaan raivoisasti ruumiin kanssa.

Aktia 75 minuuttia katseltuaan kuraattori totesi, että nyt kyllä riittää ja kävi hakemassa ruumiin talteen. Kuraattorin raportti sinisorsien homoseksuaalisesta nekrofiliasta sai leikkimielisen Ig-Nobel-tiedepalkinnon vuonna 2003.

Lähde: Paljon pahempi kuin Aku Ankka – sinisorsa tarvitsisi varoitustekstit | Tiede | HS

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.