Vehkataipaleen metsästysmajasta tuli talkootyöllä ja EU-tuella koko kylän kohtauspaikka

EU-rahoitusta voi maaseudulla saada monenlaiseen tarkoitukseen. Vehkataipaleen metsästysseura esimerkiksi rakensi Leader-tuen avulla koulun kupeeseen upean metsästysmajan, josta tulee koko kylän yhteinen kokoontumispaikka.

Maja tosin on vaatimaton nimitys 131-neliöiselle hirsirakennukselle, josta löytyvät suuren salin lisäksi keittiö ja saunatilat.

Metsästysseuralla oli Kanavakujan tontilla ennestään lahtivaja ja grillikatos. Kaksi vuotta sitten seurassa syntyi ajatus tehdä tontille talo paitsi seuran myös muiden kyläläisten käyttöön. Päätös rakentamisesta tehtiin elokuussa 2014, ja silloin astui kuvaan mukaan byrokratia.

Aikamoinen paperisota vaadittiin ennen kuin rahoitus saatiin järjestymään, yhdistyksen hallituksen jäsen Rauno Iivonen sanoo.

Rakennushankkeen budjetti oli noin 145 000 euroa. Leader-tukea siihen saatiin 72 700 euroa, ja omaa rahaa kului runsaat 10 000 euroa.

Leader-tuen ehtona oli talkootyö, jolle laskettiin arvoksi noin 62 000 euroa.

Talkootyötunteja kertyi runsaat 5 000, ja aktiivisesti talkoisiin osallistui 30—40 henkilöä, yhdistyksen varapuheenjohtaja Antero Kilpiä kertoo.

Lähde: Vehkataipaleen metsästysmajasta tuli talkootyöllä ja EU-tuella koko kylän kohtauspaikka | Etelä-Saimaa

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.