Kymmeniä hehtaareja metsää palaa Kangasalla – helikoptereita sammutusapuna

Metsäpalo etenee kymmenien hehtaarien alueella Kangasalla.Kello 20:n aikoihin perjantaina lentokone selvitti, mikä tilanne on, jotta sammutustoimet voidaan kohdistaa ja mitoittaa oikein, kertoi Pirkanmaan päivystävä palopäällikkö Mika Salmela.

Ilmoitus metsäpalosta tuli jo ennen puoltapäivää. Kello 20:n aikoihin Salmela arvioi, että pahin tilanne näyttää olevan jo väistymässä. Tilannetta heikentää se, että maasto on hyvin kuivaa ja tuultakin on jonkin verran.

Sammutukseen osallistuu 25 sammutusyksikköä. Myös Maavoimien helikopteri yrittää saada tulta talttumaan. Aiemmin päivällä sammutustyössä oli mukana kaksi Rajavartiolaitoksen helikopteria.

Paloalue on Kangasalla Roineen länsipuolella. Rantaan on kuitenkin matkaa kilometrejä, Salmela kertoi. Paloalueella on monenikäistä metsää. Seudun mökit eivät Salmelan mukaan ole välittömässä vaarassa, koska ne on pystytty suojaamaan palolta.

Lentokone kuitenkin selvittää tarkemmin, minkälaista vaaraa tuli mahdollisesti aiheuttaa, ja onko alueella esimerkiksi rakennuksia uhattuina.

Lähde: Kymmeniä hehtaareja metsää palaa Kangasalla – helikoptereita sammutusapuna – Kotimaa – HS.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.