Erikoisen värinen sarvipää tallentui harrastajakuvaajan kameraan Hyvinkäällä

Hyvinkäällä kuvattiin majesteettinen valkoinen hirvi. Riistanhoitoyhdistyksen Hannu Järvenpään mukaan hirvi on vanha tuttu, joka ei kuitenkaan nauti erikoiskohtelua hirvijahdin aikaan.

Nurmijärveläinen Petriina Puotiniemi oli perjantai-iltana valokuvaamassa auringonlaskua miehensä kanssa. Ajaessaan kotiin molempien katse nauliutui metsänreunaan, jossa vilahti jokin suuri vaalea otus.

Pariskunta pysähtyi tien laitaan Hyvinkään Kytäjän kohdilla nähdäkseen tarkemmin. Puiden välissä, arviolta 100–150 metrin päästä heitä katseli kaikessa rauhassa valkoinen suuri hirvi.

Erikoisen värinen hirvi ei vaikuttanut säikyltä, vaan seisoi aivan liikkumatta, suorastaan majesteettisesti puiden välissä ihmisten touhuja katsellen.

Siinä ensin avattiin ikkunaa ja sitten sählättiin jalustan kanssa, eikä se liikahtanutkaan. Viisi minuuttia se seisoi kärsivällisesti kuvattavana, Puotiniemi kuvailee.

Valkoinen hirvi on päässyt jatkamaan sukua, myös jälkeläiset valkoisia

Hyvinkään riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Hannu Järvenpää on kokenut montakin enemmän tai vähemmän maagista kohtaamista valkoisen hirven kanssa.

Se on noin 8-vuotias uros, joka osui riistakameraan ensimmäisen kerran puolitoistavuotiaana, Järvenpää kertoo.

Metsästäjä kertoo uroksen olleen kiitollinen seurattava, sillä se on ollut aina melko paikallaan pysyvä, samoilla alueilla liikkuva yksilö.

Urokselle on syntynyt seudulle myös muutamia valkoisia jälkeläisiä. Järvenpään mukaan vaalea väri tekee syksyllä eläimestä näkyvämmän iltojen pimetessä.

Mutta toisaalta, kun lumi laskeutuu maahan, valkoinen karvapeite on varsinainen lumipuku, hän summaa.

Valkoiselle urokselle ei ole luvassa erikoiskohtelua syksyn jahdissa. Järvenpään mukaan se voidaan ampua samoilla säännöillä ja ehdoilla kuin tummat lajitoverinsakin, mikäli se tähtäimen eteen sattuu.

Kaikkien tuntemalle valkoiselle hirvelle ei ole eränkävijöiden suussa muotoutunut omaa kutsumanimeä.

Lähde: Erikoisen värinen sarvipää tallentui harrastajakuvaajan kameraan – ”Tunnelma oli maaginen” – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.