Juvan koiraa oli ”purtu vahvasti” — yöllistä tapahtuma ei nähty, mutta todennäköisesti raatelija oli susi

Etelä-Savon riistapäällikkö Petri Vartiainen pitää melko varmana, että Juvalla koiraa purrut ja osittain syönyt eläin on susi.

Rajausta on tehty, että mikä se voi olla.

Vaihtoehdot ovat käymässä vähiin.

Tieto suden puremasta pihakoirasta tuli paikalliselta riistanhoitoyhdistykseltä, ja myös petoyhdyshenkilö on käynyt paikalla.

Täysin varmoja ei tietenkaan voida olla, koska yöllistä tapahtumaa ei ole nähty.

Vajaa vuosi sitten samalla seudulla hirvikoira jäi suden suuhun Joroisten kunnan puolella. Jälkihavaintoja susista on puolen vuoden ajalta.

Vartiainen muistuttaa, että nuoret sudet liikkuvat tähän vuodenaikaan paljon, joten kohtaaminen voi tapahtua missä vaan.

Koira oli melko iäkäs, toistakymmentä vuotta vanha pihakoira. Se jouduttiin lopettamaan. Vartiainen ei ole toistaiseksi nähnyt kuvia koirasta eikä hän osaa sanoa, onko koiraa todellakin syöty vai vain purtu.

Tämä hetken tiedon mukaan sitä on ”purtu vahvasti”.

Vartiainen huomauttaa, että susi on tuntemuksia herättävä eläin, joten tämäkin tapaus saa varmasti aikaan kommentointia puolesta ja vastaan. Tulevaisuus myös näyttää, jääkö tapaus yksittäiseksi vai tuleeko susivahinkoja lisää.

Susista saa suurpedon aiheuttamaa vahingonkorvausta, jota hoitaa maaseutuviranomainen.

Viime talven lumilla Etelä-Savossa ei jälkihavaintojen perusteella ole vielä susilaumaa, mutta sellaisen syntymistä ja esiintymistä on odoteltu.

Lähde: Juvan koiraa oli ”purtu vahvasti” — yöllistä tapahtuma ei nähty, mutta todennäköisesti raatelija oli susi | Itä-Savo

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.