Asesepäntyön koulutus Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Asesepäntyön opetus jakautuu teoriaan ja käytännön asesepän töihin.
Teoriapuolella annetaan opetusta mm. matematiikassa, fysiikassa, kielissä, aseopissa, metallin koneistuksessa, valmistustekniikoissa ja materiaaliopissa.

Ammattipuolen opetus tapahtuu ohjattuna käytännön harjoitteluna aseita korjaten ja valmistaen, tai vanhoja aseita entisöiden. Opintojen loppuvaiheessa kukin opiskelija suorittaa opinnäytteenä lopputyön, joka jakautuu teoreettisen osaamisen ja käden taidon näyttöihin. Opiskeluun kuuluu 20 ov työssäoppimisjakso.

Sijoittuminen työelämään

Monipuolinen koulutus ja metallialan ammatillinen peruskoulutus avaavat lukuisia mahdollisuuksia. Aseseppäartesaanit perustavat usein valmistuttuaan oman yrityksen tai he sijoittuvat teollisuuden, valtion laitosten ja usein myös puolustusvoimien palvelukseen.

Hakeminen ja kelpoisuus

Hakijalta toivotaan kokemusta metallin työstöstä. Lisäksi asesepältä vaaditaan käden tarkkuutta, kykyä pitkäjänteiseen työskentelyyn, luovaa ajattelua, kekseliäisyyttä sekä ennen kaikkea aseisiin liittyvää harrastusta ja nuhteetonta taustaa.

Hakijoilta vaaditaan pohjakoulutuksena peruskoulu, lukio tai ammattikoulu.

Aikuiskoulutukseen voivat hakea myös ne, joilla on jo aiemmin suoritettuna toisen asteen ammatillinen tutkinto.

Koulutukseen haeteaan täyttämällä sähköinen hakulomake oppilaitoksen kotisivuilla.

Lisätietoa asesepäntyön koulutuksesta saat täyttämällä alla olevan yhteydenottopyynnön. Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos on sinuun yhteydessä toivomallasi tavalla.

Opiskelumuoto: Päiväopinnot
Koulutustyyppi:
Aikuiskoulutus
Pituus: 2 vuotta

Lähde: Suorita asesepäntyön koulutus IKATAssa

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.