Eräveikkojen jahtikota ehostettiin julkisella rahalla

Hauholaisen Sappeen Eräveikkojen jahtikota on ollut jo pitkään koko kylän kokoontumispaikka, mutta Eräveikot ovat lattiaremontilla remontoineet sen entistä parempaan kuntoon.

Eräveikot rakensivat kodan vuonna 2003–2004. Tuolloin lattia jätettiin betonille.

Betonilattian takia kotaa ei tahtonut saada lämpimäksi päivän tai kahdenkaan lämmityksellä.

Laitoimme eristeeksi finn foamia ja eristeen päälle vedimme puulattian. Alun perin suunnittelimme lattialämmitystä, mutta se olisi korottanut lattiaa liikaa. Kun lattiaremontti kuun vaihteessa valmistui, voi kotaa käyttää nyt vaikkapa juhlien järjestämisessä myös kylminä vuodenaikoina, Sappeen Eräveikkojen puheenjohtaja Juha Mäkinen sanoo.

Kota lämpiää takalla ja myös ilmalämpöpumppu asennetaan kotaan. Niiden lisäksi lämpöä tuottavatpatterit.

Meillä oli jahtikotien perinteiseen tyyliin kodan keskellä tulisija halkaistussa painekattilassa, jonka savut oli tarkoitus jahdata huuvaa pitkin ulos. Savua kuitenkin tuppasi jäämään kotaan, joten jätimme avotulen pois. Huuva jäi ikään kuin koristeeksi. Olemme harkinneet myös jonkinlaista valaisinta kattoon, jotta korkea kota olisi hieman kodikkaampi.

Lattiaremontti maksoi noin 15 000 euroa. Kolmasosa oli omarahoitusosuutta eli talkootyötä. Talkootyötunteja on kertynyt 325. Loppu 10 000 euroa jakaantuu valtion, kunnan ja EU-rahan kesken.

Julkista rahoitusta Leader-rahan muodossa voi hakea, kun hanke on yleishyödyllinen. Ilman avustusta ei pieni metsästysseura moiseen pystyisi.

Kodassa on noin 70 neliötä.

Tänne mahtuu hyvin 70 henkeä, mutta esimerkiksi pikkujoulussa oli satakunta henkeä. Tekniset tilat ja apukeittiö ovat viereisissä rakennuksissa. Apukeittiöön johdetaan talousvesi, joka on kannettava.

Lähde: Eräveikkojen jahtikota ehostettiin julkisella rahalla | KU-jutut | Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.