Trap-ammunnan olympiavoittajan ura päättyy – oikeus kielsi aseiden hallussapidon kymmeneksi vuodeksi

Trap-ammunnan kaksinkertaisen olympiavoittajan Michael Diamondin ura on todennäköisesti ohi. Sydneyläinen tuomioistuin määräsi Diamondin menettämään aseensa valtiolle kymmeneksi vuodeksi.

Diamond, 44, sai tuomion vuoden takaisesta tapahtumasta. Poliisi pidätti hänet autonsa läheisyydestä sen jälkeen, kun hän oli riidellyt veljensä kanssa.

Diamond kieltäytyi puhalluskokeesta, mutta verikokeessa promilleja löytyi 1,59. Australiassa rattijuopumuksen raja on 0,5.

Diamondin autosta löytyi lisäksi haulikko ja 150 patruunaa.

Diamondin asianajaja vetosi tuomariin, jotta tämä selviäisi ilman rangaistusta. Asianajajan mukaan aselupien epääminen tarkoittaa käytännössä loppua Diamondin ammattilaisuralle.

Daily Telegraph-lehden mukaan asianajaja vetosi tuomariin väittämällä, että Diamondin suurin vaikeuksiin, koska hän on lopettanut koulun vain 12-vuotiaana keskittyäkseen ammuntaan, eikä hänellä ole kykyä elättää muilla keinoin itseään.

Michael Diamond on Australian menestynein ampuja. Kahden olympiakullan isäksi hän on voittanut seitsemän MM-kultaa ja kahdeksan MM-hopeaa. Lisäksi hänellä on viisi Brittiläisen kansainyhteisön mestaruutta.

Diamond on olympiavoittaja vuoden 1996 Atlantan ja vuoden 2000 Sydneyn olympialaisista. Rion olympialaiset väliin oikeusprosessin takia.

Lähde: Trap-ammunnan olympiavoittajan ura päättyy – oikeus kielsi aseiden hallussapidon kymmeneksi vuodeksi – Urheilu – HS.fi

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.