Supikoirista pelätään riesaa – ahkerimmat pyytäjät palkitaan

Supikoiran paras pyyntikausi on nyt käsillä. Keväthanget alkavat olla viimeinen mahdollisuus napata pariskuntina liikkuvat eläimet ennen lisään­ty­mi­saikaa.

Ruoka­jät­teiden jättäminen maastoon houkuttelee kaik­ki­ruo­kaista petoa apajille. Toimin­na­noh­jaaja ja peto­yh­dys­hen­kilö Vesa Teivaanmäki Pudasjärven riis­tan­hoi­to­yh­dis­tyk­sestä kertoo, että supikoira liikkuu paljon ravinnon perässä.

– Supikoirahan liikkuu paljon vesistöjen rannoilla ja asutusten liepeillä, Teivaanmäki sanoo.

Alueen tarkkaa supi­koi­ra­kantaa on vaikea arvioida, mutta pyydettyjen eläinten määrä antaa hieman osviittaa. Viime vuoden saalis oli noin 50 supikoiraa, kun kuluvan vuoden saldo on jo nyt 20–30 pyydetyn eläimen luokkaa.

Edelleen kettu ja muut pienpedot saavat aikaan suurempaa tuhoa lintu­kan­noille. Viime syksyn ja talven kettukanta oli Teivaanmäen mukaan valtava.

Ei kärsisi tulla enää supi­koi­ra­on­gelmaa tähän lisäksi.

Riis­tan­hoi­to­yh­distys palkitsee vuosittain ahkerimmat pienpetojen pyytäjät. Osallistua voivat kaikki yhdistyksen jäsenet Pudasjärveltä saaduilla saali­se­läi­millä. Niitä ovat kettu, supikoira, näätä ja minkki.

Yhdistys on tänä vuonna nelin­ker­tais­tanut pien­pe­to­kil­pailun palkkioihin varatut rahat. Palkintoihin on varattu yhteensä 2 000 euroa.

Lähde: Supikoirista pelätään riesaa – ahkerimmat pyytäjät palkitaan | Iijokiseudun paikallisuutisia – Pudasjärvi ja Taivalkoski

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.