Kalastuksenvalvonta siirtyi digiaikaan Airisto-Velkualla

Airisto-Velkuan kalastusalueen valvontaa suoritetaan nykyään digitaalisesti. Kalastuksenvalvonta helpottuu ja nopeutuu mobiiliapplikaation avulla.

Airisto-Velkuan kalastusalue ulottuu nimensä mukaisesti Paraisten länsipuolelta Kustaviin ja Rymättylän saaristoon asti. Alueella valvontaa suorittaa kolme kalastuksenvalvojaa.

Aiemmin valvonnasta saadut tiedot kirjattiin perinteisesti paperilomakkeisiin. Nyt valvojilla on käytössään säänkestävät tablettitietokoneet ja niissä työhön varta vasten kehitetty applikaatio.

Sain ohjelmiston käyttööni syksyllä ja pääsin perehtymään siihen. Nyt keväällä työt jatkuvat mateenpilkkijöiden valvonnassa. Avoveden aikaan työtä on enemmän ja ohjelmisto pääsee vasta oikeuksiinsa, velkualainen kalastuksenvalvoja Janne Antila kertoo.

Ohjelma säästää kalastuksenvalvojan aikaa ja helpottaa työtä.

Siihen kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla ja sen jälkeen lähes kaikki tehtävät merkinnät löytyvät muutaman napin ja alasvetovalikon takaa. Kynää ei enää tarvitse ja ohjelmaankin kirjoitetaan vain niissä tapauksissa, joissa on jotain huomautettavaa.

Applikaatioon kirjataan kaikki kalastukseen liittyvät tapahtumat. Kun ennen asiat kirjoitettiin yksi kerrallaan paperille, riittää nyt napin painallus.

Lähde: Kalastuksenvalvonta siirtyi digiaikaan Airisto-Velkualla – Paikalliset – Turun Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.