Hyvinkäällä karhuhavainto golfradan läheisyydestä – poliisi kehottaa välttämään: ”Täytyy muistaa, että kyseessä on petoeläin”

Hyvinkään alueella liikkuu karhu. Ilta-Sanomien tietojen mukaan eläin liikuskeli golfradan lähettyvillä. Helsingin poliisin komisario Juha Haapalainen vahvistaa, että viranomaiset ovat saaneet ilmoituksen karhuhavainnosta kello 19.45 tiistai-iltana.

Karhu on kävellyt tien yli ja jatkanut matkaansa etelän suuntaan. Jonnekin metsikköön se on häipynyt, Haapalainen sanoo.

Haapalaisen mukaan alueella on tehty useampia havaintoja karhusta parin päivän ajan. Hän sanoo, että eläin ei ole tiettävästi aiheuttanut vaaratilanteita. Haapalainen kehottaa kuitenkin varovaisuuteen.

Hankala sanoa yksittäisiä ohjeita, mutta kohtaamista pitäisi tietystikin välttää. Täytyy muistaa, että kyseessä on petoeläin. Se voi olla kohdattaessa myös vaarallinen, joten riittävä etäisyys täytyy pitää. Kannattaa yrittää perääntyä tilanteesta.

Lähde: Hyvinkäällä karhuhavainto – poliisi kehottaa välttämään: ”Täytyy muistaa, että kyseessä on petoeläin” – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.