Kesän parhaat kalaherkut valmistuvat mökkirannasta pyydetystä saaliista

Kesän parhaat kalaherkut valmistuvat mökkirannasta pyydetystä saaliista.

Kesällä kalastus laiturinnokasta tai veneestä veden liplatusta kuunnellen on kuin terapiaa! Pulmia kalamiehelle saattaa tulla, jos saalista on monen sorttista. Tässä vinkkejä, miten herkutella mökkirannan kaloilla.

Pienet ahvenet:
Kaislikon reunasta tai laiturinnokasta saadut ahvenet sopivat moneen. Grillattuna ja etikkamarinoituna niiden liha saa upean maun ja pienet ruodot pehmenevät helposti syötäviksi.

Kuha tai lohi:
”Poke” tehdään Havaijilla perinteisesti Ahi-tonnikalasta. Mutta tämä hieman aasialaista makua sisältävä resepti sopii loistavasti myös lohelle tai kuhalle. Soijan ja seesamin yhdistelmä on klassikko, johon inkivääri ja sipuli antavat mukavaa raikkautta.

Hauki:
Ehdottomasti paras kala murekkeeseen. Hauen vähärasvainen liha sitoo hienosti kermaa ja murekkeesta tulee samettinen. Kun lihan ajaa kaksi kertaa lihamyllyn läpi, suurin osa ruodoista jää myllyn terään.

Henri Alénin lempireseptit mökkirannan kaloista

Advertisements
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.