Itä-Suomen Tassu-lakon vuoksi susikannan yksilömäärän arviosta uhkaa tulla aliarvio

”Kanta-arvio tulee perustumaan puutteellisiin tietoihin syöttämättä jääneiden suurpetohavaintojen takia.”

Itä-Suomessa on alueita, missä petoyhdysmiehet eivät merkitse suurpetohavaintoja Tassu-järjestelmään. ”Metsästäjät ovat kyllästyneet Luonnonvarakeskuksen toimintaan.

Kyllästymisen seurauksena aloitettiin Tassu-lakko, eikä suurpetohavaintoja ole merkitty havaintojärjestelmään”, kertoo Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin puheen­johtaja Antti Kuivalainen.

Kirjauksia kaivataan kuitenkin kipeästi. Kuivalaisen mukaan alustavat tiedot laumamääristä ovat hälyttäviä. Kanta-arvio susilaumoista ja yksilömäärästä on pienenemässä.

Luonnonvara­keskus (Luke) on ilmoittanut julkaisevansa arvion susiyksilöiden määrästä toukokuussa.

Metsästäjäliitto toivoo, että metsästäjät siirtävät kaikki suurpetohavaintonsa Tassu-järjestelmään mahdollisimman pian. Lisäksi kaikki loppukevään aikana tuleva havainnot kannattaa viedä järjestelmään. Tällä varmistetaan, että tehtävät päätökset perustuvat mahdollisimman tarkkoihin kanta-arvioihin, vetoaa Kuivalainen.

Hän myös kertoo, että Metsästäjäliitto tekee kaikkensa, jotta Luken, Riistakeskuksen ja suurpetoyhdysmiesten väliset yhteiset kanta-arviotilaisuudet toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisina.

Erityisen tärkeitä tilaisuudet ovat Itä-Suomen tihentymäalueilla.

Lähde: Itä-Suomen Tassu-lakon vuoksi susikannan yksilömäärän arviosta uhkaa tulla aliarvio – Maaseudun Tulevaisuus

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.