Jukka Kopra asedirektiivistä

Erityistä huolta asedirektiivineuvottelujen viime vaiheessa herätti muun muassa suomalaisten puoliautomaattisten reserviläisaseiden määrittely, niiden lipaskoot sekä määräykset lääkärintarkastuksista.

Suomen neuvottelukanta näkyy Kopran mukaan vahvasti näiden kaikkien seikkojen lopputuloksessa, sillä reserviläiset otettiin erikseen huomioon ja esimerkiksi lääkärintarkastuksista päättäminen jäi kansallisesti toteutettavaksi.

”Komissio antoi esityksen nopeasti Pariisin terrori-iskujen jälkeen, eikä siinä ehditty tekemään riittävän kattavia vaikutusarviointeja. Tämä huolestutti suomalaisia laajalti. Pyrimme silloin vaikuttamaan asiaan voimakkaasti, ja nyt pitkäjänteisen vaikuttamisprosessin jälkeen voi todeta, että lopputulos on varsin hyvä”, sanoo Kopra.

Hänen mukaansa asedirektiivin käsittely osoittaa, että vaikuttaminen todella kannattaa, sillä tässä tapauksessa sillä oli suuri merkitys lopputuloksen kannalta.

”Monet harrastajat ja reserviläisjärjestöt antoivat paljon palautetta asedirektiivin ensimmäisestä vedoksesta.

Palaute otettiin huomioon ja sitä lähdettiin voimakkaasti edistämään sekä eduskunnassa että europarlamentissa. Kiitos tästä lopputuloksesta kuuluu neuvottelijoiden ohella aktiivisille kansalaisille ja kansalaisjärjestöille”, Kopra sanoo.

Lähde: Jukka Kopra asedirektiivistä: Merkittävä työvoitto suomalaisten hyväksi – Politiikka – Verkkouutiset

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.