Metsästäjiltä kaivataan tietoa riistasaaliista

Luonnonvarakeskuksen Metsästystutkimus 2016 on parhaillaan käynnissä. Kyselyssä selvitetään metsästäjien metsästysaktiivisuutta ja riistasaaliin määrää, erityisesti pienriistasaaliin määrää.

Riistakantojen hoito edellyttää, että viranomaisilla on riistakantojen seurannan lisäksi riittävät tiedot metsästyksen ja saaliin määristä.

Kirjeen on saanut noin 5400 metsästäjää, joilla oli metsästysoikeus vuonna 2016. Riistanhoitomaksun maksaneita oli viime vuonna kaikkiaan noin 300 000. Tähän mennessä kyselyn saaneista on vastannut 42 prosenttia. Toistaiseksi eniten vastauksia on saatu Pohjois-Karjalasta, jossa miltei puolet kyselyn saaneista on vastannut.  Seuraavaksi parhaiten ovat vastanneet Kaakkois-Suomi ja Pohjois-Savo.

Kyselyyn toivotaan edelleen vastauksia aktiivisesti joko Luonnonvarakeskuksen (Luke) verkkopalvelussa tai palauttamalla lomake postitse. Verkossa vastaaminen on vaivattomin tapa. Vastauksia toivotaan 24. maaliskuuta mennessä.

Saalisarvioiden luotettavuus on täysin riippuvainen vastaajien aktiivisuudesta. Tärkeää on vastata myös silloin, kun metsästys on jäänyt kokonaan väliin tai saalista ei olisikaan tullut.

Moni maksaa riistanhoitomaksun, vaikka ei syystä tai toisesta pääsisikään metsästämään, tutkija Leena Forsman Luonnonvarakeskuksesta sanoo.

Metsästystilasto on tehty vuodesta 1996 lähtien. Pyyntiluvanvaraisten eläinten saalistiedot saadaan metsästystilastoon Suomen Riistakeskuksesta pyyntilupajärjestelmän avulla.

Tulokset julkaistaan tilaston valmistuttua stat.luke.fi-verkkopalvelussa, josta tiedot voi tilata maksutta jo ennakkoon.

Lähde: Uutiset Turusta | Aamuset | Metsästäjiltä kaivataan tietoa riistasaaliista

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.