Kymmeniä poroja tappanut susi ammuttiin

Poromiesten mukaan susi ehti tehdä tuhoja useissa paliskunnissa.

Kymmeniä poroja muun muassa Lapissa tappanut susi on ammuttu torstaina Oulussa. Susi kaadettiin puoliltapäivin entisen Yli-Iin kunnan alueella lähellä Pudasjärven rajaa. Kymmenet poromiehet metsästivät sutta poikkeusluvilla yhteensä kuusi viikkoa useiden paliskuntien alueella.

Kiiminki-Kollajan paliskunnan poroisännän Lauri Oinas-Panuman mukaan susi ehti tappaa seitsemän paliskunnan alueella arviolta 60-70 poroa.

– Viime yönäkin se tappoi minun vaatimen sillä aikaa, kun moottorikelkkamiehet olivat tien laidassa parkissa ja mietimme yön suunnitelmaa. Susi oli syönyt minun vaatimen sillä aikaa vain kolmensadan metrin päässä, heti kun kelkat pysähtyivät.

Poroisännän mukaan kyseinen susi kävi kalliiksi.

Pelkästään moottorikelkkabensoihin on mennyt 10 000 euroa ja valtion maksettava porojen korvattava arvo menee yli 100 000 euron.

Kun aletaan laskemaan siihen helikopterin käyttö, menetetty työaika kuudelta viikolta, ylimääräinen stressi ja se mitä perheet joutuvat kärsimään kun emännät ei puhu enää miehille kun ne on olleet päivät metsässä, niin se on ollut niin kallis elukka että siinä ei ole mitään järkeä, Lauri Oinas-Panuma sanoo.

Tänä talvena poronhoitoalueella on ammuttu kaikkiaan yhdeksän sutta poikkeusluvilla, kerrotaan Suomen Riistakeskuksesta. Seitsemän susista on metsästetty Kainuussa ja kaksi Pohjois-Pohjanmaalla. Tällä hetkellä poronhoitoalueella on voimassa poikkeuslupa yhdeksän suden metsästykseen.

Poronhoitoalueella ammutaan poikkeusluvilla noin 10-20 sutta vuosittain.

Lähde: Kymmeniä poroja tappanut susi ammuttiin | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.