Kannanhoidollisen susimetsästyksen jatkosta päätös pian – kokeilu ollut voimassa 2 vuotta

Susien kannanhoidollisen metsästyksen jatkosta saadaan ratkaisu piakkoin. Maa- ja metsätalousministeriö käy asiaa parhaillaan läpi riista- ja luonnonvarakeskusten kanssa. Myös ihmisten asenteiden mahdollista muuttumista selvitetään.

Ratkaisuja odotetaan myöhemmin tässä kuussa. Ministeriössä jatkoajan myöntämiselle on kannatusta. Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) sanoi jo viime kuussa, että kannanhoidollista metsästystä pitää jatkaa. Samoilla linjoilla on neuvotteleva virkamies Sami Niemi ministeriön luonnonvaraosastolta.

Haluamme analysoida kokeilun, ennen kuin lopullinen ratkaisu esitellään ministerille, Niemi sanoo.

Susikannan hoitosuunnitelman mukaista metsästystä on kokeiltu kahden vuoden ajan. Tarkoitus on hillitä salametsästystä ja kontrolloida susilaumoja tappamalla yksilöitä hallitusti.

Eläinjärjestöt ovat arvostelleet kokeilua. Luonto-Liitto ja Oikeutta eläimille jättivät jo alkuvuodesta Euroopan komissiolle vetoomuksen Suomen susien puolesta.

Kokeilussa on suositeltu tappamaan haittaa tai vahinkoa aiheuttavia nuoria yksilöitä, koska niitä surmaamalla lauman elinvoimaisuus säilyy. Yli puolet viime talvena kuolleista susista oli kuitenkin täysikasvuisia, lisääntymiskykyisiä yksilöitä.

Lähde: Kannanhoidollisen susimetsästyksen jatkosta päätös pian – kokeilu ollut voimassa 2 vuotta – Aamulehti

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.