Aivokuumeen pelko iski suomalaisiin

Iltalehti kertoo, että pelko Venäjältä saapuneen siperianpuutiaisen levittämästä siperialaisesta aivokuumeen muodosta on saanut suomalaiset jonottamaan jopa tunteja rokotebusseihin.

Rokotebussit kiertävät riskialueilla eli lähinnä rannikkoseudulla ja Ahvenanmaalla

Siperialainen aivokuumeen muoto voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan. Turun yliopistosta kerrotaan Iltalehdelle, että siperianpuutiaisen lisäksi myös tavallinen puutiainen voi levittää sitä.

”Helsingin yliopiston virologian osaston mukaan molemmat punkit voivat levittää sekä eurooppalaista että siperialaista eli ärhäkämpää viruskantaa”, kertoo yliopistonlehtori Tero Klemola Turun yliopistosta IL:lle.

Busseissa aivokuumeelta suojaava TBE-rokote maksaa noin 50 euroa. Lääkäriasemilla rokotteen hintahaitari on viidestäkymmenestä sataan euroon. Kokonaissuojan hinta voi nousta jopa 300 euroon, sillä perussuojan saavuttamiseen tarvitaan kolme rokotuskertaa. Silti kysyntää riittää.

”Meillä punkkirokotteen myynti on kasvanut kevään aikana 10 prosenttia”, viestintäjohtaja Susanna Skinnari Terveystalosta kertoo IL:lle.

”Kotkassa oli lauantaina hirveä määrä ihmisiä odottamassa pääsyä rokotebussiin. En ole koskaan nähnyt Kotkassa niin pitkää jonoa mihinkään”, Lindh sanoo lehdelle.

Aivokuumeen pelko iski suomalaisiin – IL: Syyllinen tulee Venäjältä – Uutiset – Talouselämä.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.