Pöllöperhe muutti Helsinkiin – katso, miten huuhkajat elävät Suomenlinnassa

Huuhkajien reviirille on pöllöbongareilta pääsy kielletty. Linnut valvovat tarkkaavaisina poikasiaan ja saattavat käyttäytyä aggressiivisesti.

Suomenlinnan muurien suojista on löytynyt ensimmäistä kertaa huuhkajaperhe. Valokuvaaja Mika Rokka kävi 10. toukokuuta ikuistamassa Viaporin telakan läheisyydessä pesineet huuhkajat.

Rokka sai taltioitua videolle kivimuurin ampuma-aukkoon piiloutuneet pöllövanhemmat ja yhden poikasen.

Hänen mukaansa telakan työntekijät ovat kuitenkin nähneet pesässä myös toisen poikasen.

”Koiras väistyi näkyvämmältä paikalta suojaan heti kun tulin paikalle”, Rokka kertoo. Kuvaustilanne oli pesän löydyttyä nopeasti ohi, eikä pöllöille aiheutunut vieraasta suurempaa häiriötä.

Huuhkajien paras pesimisaika on nyt jo ohi ja poikasetkin ovat jo tippuneet pesästä. ”Ne ovat jossain vallien päällä tai talojen katolla”, Rokka sanoo.

Huuhkajien pesä löytyi jo alkukeväästä, kertoo Suomenlinnan hoitokunnan puutarhuri Kimmo Aronen. Pöllöjen liikehdintä on ollut päiväsaikaan vähäistä, eivätkä ne ole reagoineet ympärillä työskenteleviin ihmisiin.

”Päivisin huuhkajat ovat aika passiivisia. Yöllä ne lähtevät lentämään”, Aronen kertoo.

Huuhkajien reviirille on pöllöbongareilta kuitenkin pääsy kielletty. Linnut valvovat tarkkaavaisina poikasiaan ja saattavat käyttäytyä aggressiivisesti.

”Kyllä ne voivat päälle tulla jos niiden poikasia uhataan. Ne ovat aika arvaamattomia lintuja”, Aronen sanoo.

Lähde: Pöllöperhe muutti Helsinkiin – katso, miten huuhkajat elävät Suomenlinnassa | Suomenlinna | HS

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.