Supikoiran tehometsästys alkoi Keski-Lapissa – apuna GPS-paikannusvälineitä

Riistakeskus selvittää, kuinka paljon Keski-Lapissa on supikoiria. Selvityksen aikana kaikki havaitut supikoirat lopetetaan.

supiloukussaSupikoirat on vieraslaji Lapissa ja koko Suomessa. Se aiheuttaa luonnossa tuhoa esimerkiksi syömällä lintujen munat.

Tämän syksyn supikoirametsästyksen takana on Pohjoismainen hanke, jossa ovat mukana Suomi, Ruotsi ja Norja.

Yhteisellä ponnistuksella pyritään estämään supikoiran leviäminen erityisesti Norjan rannikolle.

Muista maista saatavalla rahoituksella Suomeen on hankittu GPS-paikannusvälineitä ja palkattu kaksi kenttätyöntekijää Lappiin, erikoissuunnittelija Mikko Alhainen Suomen riistakeskuksesta kertoo.

Suomen riistakeskus toivoo, että paikalliset metsästäjät lähtevät mukaan harventamaan supikoirakantaa. Lappi on laaja alue, joten kaksi kenttätyöntekijää eivät voi löytää kaikkia supikoiria.

Supikoira havainnot tervetulleita Lapin alueelta

Kaikki havainnot supikoirista Lapin alueella ovat erittäin tervetulleita. Niistä voi ilmoittaa Suomen riistakeskukseen, Keski-Lapin alueen kenttätyöntekijä Jussi Juntti sanoo.

Supikoiranmetsästyksessä käytetään runsaasti erilaisia välineitä. Niiden liikkeitä tarkkaillaan riistakameroilla. Loukku on helppo tapa pyydystää supikoira. Suomen riistakeskus tarjoaa metsästäjille kanu-loukkutarvikkeet.

Supikoiran tehometsästys alkoi Keski-Lapissa | Yle Uutiset | yle.fi.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.