Puput pääsevät pääsiäisenä hengestään Uudessa-Seelannissa – sadat metsästäjät kisaavat vuorokauden ajan kestävässä jahdissa

Metsästäjien mukaan jahdin tarkoituksena on torjua jänisten aiheuttamia tuhoja maanviljelylle. Eläinsuojelijat pitävät sitä julmana tappamisena.

Uudessa-Seelannissa pääsiäisenä ei etsitä vain suklaapupuja, vaan kohteena ovat jo 25 vuotta jatkuneen perinteen mukaisesti myös luonnossa elävät oikeat jänikset, joita sadat metsästäjät jahtaavat aseineen.

Kyseessä on vuosittain toistuva ja tasan vuorokauden ajan kestävä jahti, jonka aikana jopa kymmenettuhannet jänikset pääsevät hengestään.

Viimeisin jahti alkoi pitkänäperjantaina, ja siihen osallistui yli kolmesataa eri kilparyhmiin jakautunutta metsästäjää, kertoo uutistoimisto Reuters.

Jahdin tarkoituksena on heikentää jänisten aiheuttamia tuhoja maanviljelylle Keski-Otagon alueella, jonne metsästys keskittyy.

”Kyseessä on iso viihdetapahtuma – metsästäjät ovat liikkeellä koko yön”, jahdin järjestelyistä vastanneen paikallisen Lions Clubin presidentti Eugene Ferreira totesi Reutersille.

Ferreiran mukaan pääsiäisen metsästysperinne aloitettiin aikoinaan, kun jäniksistä tuli immuuneja niiden kannan vähentämiseksi käytetyille myrkyille.

Ferreira kuvailee jäniksiä erittäin suureksi ongelmaksi viljelijöille. Jänikset verottavat erityisesti kaali- ja porkkanasatoa, ja lisäksi ne aiheuttavat maaperän eroosioita kasvustoa järsiessään.

Aiempina vuosina eläinaktivistit ovat vastustaneet jänisjahtia, mutta Ferreiran mukaan tänä vuonna heitä ei näkynyt.

Eläinsuojelujärjestö Safen johtajan Hans Kriekin mukaan jahti on kuitenkin täysin tuomittava. ”Joukko amatöörejä vain haluaa saada jännitystä elämäänsä tappamalla”, hän kertoi Reutersille.

Kriekin mielestä metsästys pitäisi jättää ammattilaisille. Ferreira puolestaan katsoo, että eläinsuojelijat eivät ymmärrä jänisongelman laajuutta alueella.

Tänä vuonna suurimman saaliin, 889 jänistä, sai Down South -joukkue. Hopper Stoppers -ryhmä tuli toiseksi 755 jäniksellä. Kokonaissaalis oli kymmenentuhatta eläintä.

Suurin osa saaliista päätyy lannoitteeksi. Ferreiran mukaan metsästäjät eivät enää halua jänistä ruokapöytäänsä.

Lähde: Puput pääsevät pääsiäisenä hengestään Uudessa-Seelannissa – sadat metsästäjät kisaavat vuorokauden ajan kestävässä jahdissa | Uusi-Seelanti | HS

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.