Poliisi oikoo somekeskustelun virheitä – Tästä syystä Piikkiön susi ammuttiin

Suden lopettamisalue oli poliisin määräyksellä asetettu tien 110, Helsingin moottoritien, sekä Rungon ja Makarlan taajamien rajaamalle alueelle.

Mikäli susi olisi poistunut tämän alueen ulkopuolelle, olisi jahti keskeytetty. Eläin kierteli määrätyllä alueella koko kolmen tunnin mittaisen jahdin ajan.

Villieläimen tai suurpedon lajinomainen käytös ja siten myös hyvinvointi on ihmistä tai ihmisasutusta karttavaa. Suurpedon rauhoittaminen, kiinniottaminen, käsitteleminen, karkottaminen tai siirtäminen turvallisesti pois ihmisten keskeltä on hyvin hankalaa. Karkotustoimia on kokeiltu aiemmin myös Varsinais-Suomen alueella köyhin tuloksin.

Alustavan valvontaeläinlääkärilausunnon mukaan eläin on ollut hoikka ja kärsinyt kapista, ja asian suhteen pitää ottaa huomioon myös rabiesriski. Nämä seikat selvitellään aikanaan EVIRA:ssa.

Ihmisten keskuuteen hakeutunut ja siellä pysyttelevä villieläin tai suurpeto aiheuttaa aina jonkinlaisen turvallisuusriskin.

Petoeläinten ihmisille aiheuttama tai ainakin niistä ihmisten asuin- ja liikkumisalueilla tehtyihin havaintoihin perustuva todelliseksi mielletty uhka on sellainen turvallisuutta vaarantava tekijä, johon puuttuminen on julkisen vallan velvollisuus, poliisi korostaa.

Lähde: Poliisi oikoo somekeskustelun virheitä – Tästä syystä Piikkiön susi ammuttiin | Turkulainen

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.