Ajokoira ja kettu kuolivat junan alle lauantaina Kouvolan Metsossa

Yhä paksummaksi käyvä lumikerros saa myös riistaeläimet ja pienpedot hakeutumaan helpompikulkuisille reiteille.

Ketunajossa kunnostautuneen suomenajokoirauroksen Monnin viime lauantainen jahtipäivä päättyi surkeasti junaradalle.

Sekä koira että kettu kuolivat jäätyään Kouvolasta Joensuuhun matkanneen pikajunan alle. Koiralla oli kaulassaan tutkapanta, ja gps-paikantimen kello pysähtyi aikaan 8.47.

Lauantaiaamuna jahtimiehet Tuomas Rämä Härkäojalta ja Kalle Kelkka Kaipiaisista olivat laskeneet Monnin irti Enäjärven Erän alueella sijaitsevassa maastossa. Junaradalle oli matkaa linnuntietä noin neljä kilometriä.

Kelkka kertoo, että ennen radalle menoaan kettu oli juossut hyvän tovin pitkin maakaasulinjaa.

VR:n huoltotiet sijaitsevat radan pohjoispuolella, kiskojen ja valtatie 6:n välissä. Lumisessa maastossa metsästäjien oli hankala päästä eteläpuolelta radan läheisyyteen.

Kalle Kelkka oli onnettomuushetkellä radan vieressä noin 200 metrin päässä paikasta, jossa koira jäi junan ruhjomaksi. Oltiin Kaipiaisten Metsästysyhdistyksen metsästysmailla.

Suomenajokoira Monni, viralliselta nimeltään Wildwilly’s Juju, olisi täyttänyt keväällä kolme vuotta. Se oli jo sukunsa puolesta kettukoira. Tänä talvena se oli alkanut osoittaa kyvykkyyttään käyttökoirana: syksystä lähtien sen ajosta ehdittiin kaataa 14 kettua.

Runsaslukuinen kettu on pienpeto, joka syö lintuja ja näiden munia, kauriin vasoja ja muuta pienriistaa. Kantaa pyritään pitämään kurissa myös kettukapin ja raivotaudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Lähde: Ajokoira ja kettu kuolivat junan alle Kouvolan Metsossa | Kouvolan Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.