Raisiossa useita havaintoja sudesta

Lounais-Suomen poliisi sai lauantai-iltapäivällä useita yhteydenottoja tapauksesta, joka ei alueellamme ole aivan jokapäiväinen. Raisiolaiset soittivat nimittäin hätänumeroon nähtyään eläimen, jota epäilivät sudeksi.

Kaanaa-Tikanmaa -alueella tehtiin useita havaintoja eläimestä lauantaina kello 13 tienoilla. Eläin kulki asuntomessualueen poikki kohti Tikanmaata. Viimeiset havainnot Raisiossa tehtiin Raisiontien ja Kaanaantien risteyksessä, jolloin eläimen kuono osoitti edelleen kohti Tikanmaata.

Poliisi lähti välittömästi paikalle ja kuten tällaiseen tilanteeseen kuuluu, kutsuivat mukaan asiantuntevat riistamiehet.

Jos epäilynä on, että suurpeto liikkuu lähellä asuinaluetta, otamme heti yhteyttä riistamiehiin, jotka tulevat paikan päälle asiaa kanssamme selvittämään, kertoi komisario Marko Heikkilä.

Riistamiehet haastattelivat silminnäkijöitä ja tutkivat eläimen jättämiä jälkiä. Kaikesta päätellen kyseessä oli todella susi.

Riistamiesten mukaan suden askeltaminen on erilaista kuin koiran. Eläimen jättämä ”askelluskuviokin” antaa vahvat viitteet siitä, että kyseessä oli suurpeto.

Virkavalta ja riistamiehet seurasivat jälkiä Maskun suuntaan. Viimeisen havainnon eläimestä tekikin poliisi juuri ennen hämärän tuloa. Silloin eläin oli ehtinyt jo Maskun pohjoispuolelle.

Mitä ilmeisimmin eläin oli ”läpikulkumatkalla” ja on ehtinyt jo kauas alueeltamme. Poliisin mukaan tällaisten eläinten kanssa pitää kuitenkin olla varovainen.

Tämä eläin ei käyttäytynyt mitenkään aggressiivisesti, eikä lähestynyt ihmisiä. Mutta jo se seikka, että se kulki poikki tiheästi asutun asuinalueen, on hyvin poikkeavaa käytöstä – olettaen, että kyseessä todella oli villieläin.

Suden luontaiseen käytökseen kuuluu ihmisen väistäminen.

Eläin kulki poikki lasten leikkipuistojen ja piha-alueiden. Normaalisti käyttäytyvä susi ei todellakaan sellaista tee.

Komisario Marko Heikkilän mukaan susihavainnot ovat viime vuosina lisääntyneet. Olemme saaneet aiempaa enemmän ilmoituksia susista. Tämän eläimen epäillään liikkuneen myös Naantalin puolella, ennen kuin se tuli Raisioon, kertoi komisario.

Lauantain tapauksessa poliisi pyysi, että kaikki mahdolliset havainnot ilmoitettaisiin hätänumeroon. Jotkut ehtivät jo kommentoimaan, että on turhaa soittaa hätänumeroon, jos uskoo nähneensä suden.

Ei ole. Aina, jos näkee sudeksi uskomansa eläimen liikkuvan asuinalueella tai edes asuinalueen lähellä, ja erityisesti jos eläin käyttäytyy pelottomasti, eikä lähde ihmistä pakoon, siitä pitää ilmoittaa hätänumeroon.

Valtatien vierellä jolkottelevasta sudesta ei tarvitse ilmoittaa, mutta lähellä asutusta liikkuvasta kyllä.

Lähde: Raisiossa useita havaintoja sudesta | Rannikkoseutu

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.