Susi jolkotteli tien poikki videoon Kuusjoella

Laineen perheen kauppareissu päättyi keskiviikkoiltana yllätykseen, kun lähellä kotipihaa auton valoihin osui villieläin.

Suden värinen ja näköinen nelijalkainen jolkotteli Kanungin Ylikulmantien ja Saarentien risteyksen yli ja jatkoi matkaa Kuusjoenperälle päin.

Se tuijotti meitä hyvän tovin tien ojan toiselta puolelta ja juoksi sitten auton valoissa tien yli, Antti Laine kertoi.

Tapaaminen luontokappaleen kanssa kesti sen verran, että Laineen avovaimo ehti kaivaa puhelimen esiin ja laittaa videon pyörimään.

Laine ilmoitti havainnostaan poliisille.

Poliisit tulivatkin paikalle ja mittasivat lumeen jääneen tassun jäljen: 11 kertaa kahdeksan senttiä.

Poliisit välittivät havainnon eteenpäin Salon seudun riistanhoitoyhdistykselle.

Laineen mukaan eläin oli hyvin suden oloinen, ei siis koiramainen. Laine kuvailee eläintä rotevaksi, aika tuuheaturkkiseksi ja hopeanharmaaksi.

Ei ollut koiran oloinen. Lisäksi meidän koira oli kotona vauhkona, näytti hampaita ja kyyristeli maassa. Se ei ole ollenkaan sen tapaista, Laine sanoo ja epäilee, että mahdollinen susi oli kulkenut hyvinkin läheltä perheen kotipihaa. Laine lisää, ettei eläin vaikuttanut pelkäävän ainakaan autoa yhtään.

Luonnonvarakeskuksen suurpetotutkija Antti Härkälä arvelee videon perusteella, että eläin näyttää hyvinkin sudelta.

Kuvatunnistusten kanssa tulee oltua yleensä varovainen, eikä ehdottomasti useinkaan kuvaa pysty tulkitsemaan. Silti videon eläin vaikuttaa sudelta. Liike ja olemus ovat susimaisia, Härkälä toteaa.

Myös Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen susiasiantuntija Jarmo Markkasen mukaan videon eläin näyttää sudelta ja käyttäytyy kuin susi.

Lähde: Susi jolkotteli tien poikki videoon Kuusjoella | SSS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.