Kansanedustaja kanteli virkamiehistä oikeusasiamiehelle – kun virkamiehet vähättelevät havaintojen määrää

Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen kertoo jättäneensä keskiviikkona eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun Luonnonvarakeskuksen virkamiesten toiminnasta susikannan hoidossa.

Ilomantsilaisen kansanedustajan mukaan Pohjois-Karjalassa ja varasinkin rajakunnissa Nurmeksessa, Lieksassa, Tohmajärvellä, Kiteellä  ja Ilomantsissa susikanta on kasvanut niin suureksi, että havaintoja susista tehdään jo maaseutukylien lisäksi myös kuntien keskustaajamissa.

Susihavainnoista on  tiedotettu Luonnonvarakeskuksen viranomaisille lukuisia kertoja, mutta viesti ei tunnu menevän perille, kun virkamiehet vähättelevät havaintojen määrää ja väittävät niiden olevan jopa valheellisia, Hoskonen kirjoittaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa Luonnonvarakeskuksessa on pidetty Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Karjalan piirin lukua susien määrästä valheellisena.

Kuitenkin 11.1.2016 Ilomantsissa ja Tuupovaarassa tehty tarkastus osoitti metsästäjäliiton esittämien lukujen olevan oikeita, Hoskonen kirjoittaa.

Susitilanne maaseutukunnissa on niin uhkaava, että se vaatii viranomaisilta nopeita toimenpiteitä, jotta mitään peruuttamatonta ei pääse tapahtumaan.

Myöhemmin keskiviikkoiltana hän tiedotti myös jättäneensä kirjallisen kysymyksen Itä-Suomen susitilanteesta.

Hoskonen on keskustan kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä ja Ilomantsin kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Lähde: Kansanedustaja kanteli virkamiehistä oikeusasiamiehelle – Kotimaa – Savon Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.