Villisika metsästäjien saaliiksi Soutujoella

Metsästäjät saivat saaliikseen villisian Soutujoella Multian ja Keuruun rajamailla maanantaina. Kaadettu yksilö oli noin kaksivuotias alle satakiloinen uros.

Soutujoen Erän miehet lähtivät villisikajahtiin maanantaiaamuna, kun kuulivat seuransa metsästysmaiden liepeillä jo sunnuntaina liikkuneen yksilön tulleen maanantain vastaisena yönä alueelleen.

Rantasen Arto sitä jäljitti sitä jo sunnuntaina. Ja kun hän maanantaiaamuna kertoi, että nyt on villisika lentokentän maastossa, hälytettiin porukka liikkeelle.

Oman seuran väen lisäksi miehiä muistakin multialaisista metsästysseuroista, metsästäjät kertovat saaliin maastosta tienvarteen tuotuaan.

Jahti ei kestänyt kauaa. Olisiko mennyt parikymmentä minuuttia siitä, kun saatiin miehet passiin ja päästiin aloittamaan.

Ja niin kävi, että muurahaispesästä liikkeelle yllätetty villisika tuli ensimmäisenä sitä jo viikonloppuna jäljittäneen Arto Rantasen tähtäimeen. Eikä Rantanen ampunut ohi.

Noin kello 11:n aikaan maanantaina kaadettu villisika on seudun metsästäjille harvinainen saalis.

Yksittäisistä kulkijoista on tehty havaintoja, kolmesta ainakin yhteensä kesällä ja syksyllä Vehkoossa ja Sipilänperällä. Ja yksi tuolloin kaadettiinkin.

Ei uskalla sanoa, että muita ei ole koskaan saaliiksi saatu. Mutta muista villisikakaadoista ei ole tietoa, ei meillä ainakaan, metsästäjät miettivät. Vaan ovathan ne ilmeisesti ilmaston lämmetessä alkaneet levittäytyä aina vain pohjoisemmille alueille.

Metsästäjät kuljettivat kaatamansa villisian puolilta päivin pakettiauton tavaratilassa nylkypaikalle.

Siellä lihasta otetaan myös trikiininäytteet.

Jos näytteet ovat kunnossa, järjestetään peijaiset ja syödään lihat, metsämiehet suunnittelevat.

Lähde: Villisika metsästäjien saaliiksi Soutujoella | Suur-Keuruu

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.