Luonnonsuojelijoiden väitteet susien houkuttelusta haaskoilla pihoihin perättömiä

Viranomaiset ovat kuitenkin saaneet tietoa susien hätyyttelystä.

Luonnonsuojelijoiden mukaan susia on houkuteltu asumusten läheisyyteen haaskoilla ja peloteltu pihoihin moottorikelkoilla ajamalla. Poliisi kiistää tiedot.

”Poliisilla ei ole tutkinnassa tai tiedossa tapauksia, joissa haaskoilla olisi yritetty houkutella susia pihapiireihin. Tiedossa ei ole myöskään tapauksia, joissa susia olisi yritetty moottorikelkoilla ajaa asumusten liepeille”, sanoo Itä-Suomen poliisin ylikomisario, eräyhdyshenkilö Harri-Pekka Pohjolainen.

Esitutkinnassa ei liioin ole tällä hetkellä yhtään salametsästysepäilyä, jatkaa Pohjolainen.

Susia on kuitenkin häiritty.

”Viranomaiset ovat saaneet tietoa ja ilmoituksia susien seurannasta ja hätyyttelystä pitkin syksyä”, Pohjolainen kertoo.

Tässä toiminnassa on kyse jostain aivan muusta kuin jälkiseurannasta ennen luvallisen jahdin alkua, painottaa Pohjolainen. Hän haluaa korostaa, että häiriöitä eivät aiheuta valistuneet ja järjestäytyneet metsästäjät.

Pohjolainen haluaa korjata väärinymmärryksiä, joita on syntynyt hänen lausunnoistaan viime sunnuntaina julkaistun Sunnuntaisuomalaisen artikkelin perusteella. Hänen tarkoituksensa ei ollut vahvistaa väitteitä susien houkuttelusta pihoihin.

”Kaikkien metsästäjien niskaan ei pidä heittää epäilyksen varjoa luvattomasta toiminnasta. Häiriöitä aiheuttaa hyvin pieni joukko. Ei pidä toki ummistaa silmiään siltä, että salametsästystä on Suomessa harrastettu ja tullaan tulevaisuudessakin varmasti harrastamaan.”

Viikonloppuna poliisi valvoi yhteistyössä rajavartiolaitoksen kanssa susijahdin sujumista Pohjois-Karjalassa.
Erittäin ammattitaitoisesti johdettua ja suunniteltua toimintaa, Pohjolainen kiittelee.

”Valvontaa tehtiin luvallista jahtia häiritsemättä. Valvonnan tarkoituksena on myös huolehtia siitä, ettei kukaan muukaan häiritse metsästystä.”

Lähde: Luonnonsuojelijoiden väitteet susien houkuttelusta haaskoilla pihoihin perättömiä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.