Sudenmetsästyksen valvontaa | Poliisi – Tiedotteet

Itä-Suomen poliisilaitos suorittaa metsästyksenvalvontaa yhdessä muiden valvontaviranomaisten kanssa viikonloppuna alkavan suden kannanhoidollisen metsästyksen yhteydessä.

Pohjois-Karjalassa valvontaan osallistuvat poliisin lisäksi rajavartiosto ja Metsähallituksen erätarkastajat.

Poliisi toivoo, että susien kannanhoidollinen metsästys vähentää susien pihakäyntejä ja koti- ja tuotantoeläinvahinkoja, joista kuluvan talven aikana on tullut poliisille huomattavasti aiempaa enemmän ilmoituksia ja tehtäviä. 30.11.2015-21.1.2016 välisenä aikana poliisi on joutunut antamaan Pohjois-Karjalassa yhteensä 13 susien karkotus- ja kuusi lopetusmääräystä.

Karkotuksista viisi on määrätty Lieksaan, kuusi Ilomantsiin ja kaksi Joensuuhun. Lopetusmääräyksiä on jouduttu antamaan Ilomantsiin ja Tohmajärvelle molempiin kaksi sekä Lieksaan ja Joensuuhun yksi. Määräysten perusteella on lopetettu toistaiseksi kolme sutta joulukuussa; Tohmajärvellä kaksi ja Ilomantsissa yksi.

Karkotusten ja lopetusten perusteena on kaikissa em. tapauksissa ollut susien toistuva ja säännönmukainen liikkuminen asutuksen tuntumassa ja asuttujen rakennusten tai eläinsuojien pihoissa.

Käytännön karkotus- ja lopettamistoimenpiteet on suorittanut poliisin johdolla riistanhoitoyhdistysten SRVA-henkilöstö.

Ilman tätä vapaaehtoistoimintaa maakunnan susitilanne olisi poliisin kannalta huomattavasti hankalampi. Poliisi on saanut arvokasta ohjeistusta ja apua toimenpiteisiinsä myös Luonnonvara- ja Riistakeskuksilta.

Maakunnan suurpetoja verotti myös liikenne, kun VT 6:n varresta Kiteen ja Tohmajärven rajalta löydettiin 12.1. kuollut ahma. Jälkihavaintojen perusteella ahma oli jäänyt auton alle.

Samalta tieosuudelta ja alueelta löytyi kaksi viikkoa aikaisemmin kuollut susi, jonka vammat viittasivat autoon törmäämiseen. Kummastakaan tapauksesta ei tehty liikenneonnettomuus- tai eläinkolari-ilmoitusta hätäkeskukseen.

Lähde: Poliisi – Tiedotteet

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.