Kahdesta sudesta lisähavaintoja Pöytyällä – alueella liikkuvassa laumassa on 9-10 sutta

Pöytyän Riihikoskella Sankarin asuinalueella havaittiin torstai-iltana noin kello 21:n aikaan kaksi sutta. Sudet olivat valaistulla kevyen liikenteen väylällä.

Havainnon tehnyt paikallinen henkilö näki sudet noin 150-200 metrin päästä ja otti eläimistä kuvan kännykkäkamerallaan. Henkilö ei halua esiintyä jutussa nimellään, sillä hän pelkää susihysterian leimahtavista liekkeihin Pöytyällä.

Susiasiat ovat täällä niin herkkiä, etten ainakaan halua lietsoa naapureita toistensa kurkkuihin kiinni. Sudet nähnyt henkilö oli liikkeellä koiransa kanssa ja lähti havainnon jälkeen viemään koiransa kotiin.

Toinen Turun Sanomiin yhteyttä ottanut pöytyäläinen, joka niin ikään haluaa pysytellä nimettömänä, kertoo, että Riihikosken Salen pihassa on myös tehty havaintoja susien jäljistä.

Kaupan iltahenkilökunta ei voinut vahvistaa tietoa.

Myöskään Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksen mukaan kaupan pihassa ei ole käynyt hälytyspartiota, mutta tilannekeskuksesta huomautetaan, että poliisin tutkija on voinut käydä paikalla. Tästä ei tilannekeskuksella kuitenkaan ollut tietoa perjantai-iltana.

Toimitukseen yhteyttä ottanut henkilö kertoo lisäksi, että myös Riihikosken koulun pihalla on useana aamuna tehty susihavaintoja.

Pöytyän petoyhdyshenkilö Tarmo Rantanen ei vastannut Turun Sanomien soittopyyntöihin.

Luonnonvarakeskuksen (Luke) mukaan Pöytyän ja Oripään alueella liikkuvassa laumassa on 9-10 sutta. Lauman on raportoitu liikkuvan 500-600 neliökilometrin alueella.

Lähde: Kahdesta sudesta lisähavaintoja Pöytyällä – Lähialue – Turun Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.