”Sekin on mahdollista” – Tutkapannan avulla voi salakuunnella nuotiopuheita?

Koiratutkan pannan puhelinnumeroa ei kannata jakaa kenelle tahansa, opastavat kokeneet koiramiehet. Tämän ohjeen takana on se epäily, että tutkaa voidaan käyttää myös vilpillisiin tarkoituksiin.

Kerrotun mukaan on muutamia kertoja tapahtunut niin, että kun omistaja on yrittänyt soittaa pantaan, numero onkin ollut varattu.

Yleensä pannan numeroon soitetaan sen varmistamiseksi, haukkuuko koira tai liikkuuko se ylipäätään maastossa esimerkiksi tilanteessa, jossa sen epäillään mahdollisesti vajonneen vaikka jäihin.

Sekin on mahdollista, että joku pannan numeron haltuunsa saanut soittaa siihen kuunnellakseen, mitä metsästäjät puhuvat kaadolla tai tulilla, vihjaa riistasuunnittelija Reijo Kotilainen.

Kotimaisia Ultrapoint-koiratutkia valmistavan Ultracom Oy:n myyntipäällikkö Lasse Väyrynen pitää pannan salakuuntelua lähinnä teoreettisena ongelmana.

Ei kyllä ole tullut moinen asia meille esiin. Lähtökohtaisesti nimittäin vain pannan omistaja voi soittaa sen numeroon. Hän ja vain hän voi lisätä kuunteluoikeuksia haluamilleen henkilöille, mutta myös poistaa niitä.

Reijo Kotilaisen mielestä saattaa silti olla joskus järkevää sammuttaa panta tai panna koira vaikka autoon, jotta monesti huulenheitoksi tarkoitetut tulipuheet eivät leviäisi väärinymmärrettyinä kauttaalleen.

”Sekin on mahdollista” – Tutkapannan avulla voi salakuunnella nuotiopuheita? – Kotimaa – Alueet – Uutiset – Karjalainen.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.