Entinen metsästyksenvalvoja tuomittiin metsästysrikoksesta – ampui metson auton läheltä

Entinen metsästyksenvalvoja on tuomittu sakkoihin metsästysrikoksesta Lapissa. 75-vuotias savukoskelaismies valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen, mutta tuomio ei muuttunut.

Tapaus sattui Savukoskella Tulppion erämaa-alueella lokakuussa 2013. Eläkeläismies oli pysäyttänyt henkilöautonsa metsäautotielle, kun hän oli nähnyt metson noin sadan metrin päässä.

Kahvit juotuaan mies lähti kiväärinsä kanssa metsään. Muutaman minuutin käveltyään hän huomasi yllättäen toisen metson noin 50 metrin päässä. Mies ampui metson heittolaukauksella ja suolisti sen paikan päällä.

Kun mies oli ehtinyt olla kotonaan pari tuntia, poliisit tulivat hänen luokseen ja veivät kiväärin ja metson.

Syytetty myönsi, että hän ampui metson noin 40 metrin päästä autolta, mutta hän oli kulkenut paksussa lumessa vähintään 15-20 minuuttia autolta ennen ampumista. Miehen mukaan kyseessä ei ollut metsästyslain tarkoittama ”välittömästi” ajoneuvon pysäyttämisen jälkeen ampuminen.

Metsästyslain mukaan riistaeläintä ei saa ampua välittömästi moottorikäyttöisen ajoneuvon pysäyttämisen jälkeen sataa metriä lähempänä näitä.

Mies kiisti ampuneensa metson autonsa vierestä. Erävartija pyrki tutkintansa perusteella näyttämään toteen, että laukaus olisi ammuttu ajoneuvon peräosan kohdalla.

Entinen metsästyksenvalvoja tuomittiin metsästysrikoksesta – ampui metson auton läheltä | Yle Uutiset | yle.fi.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.